JORDGUBBSSORTER

Det finns många jordgubbssorter att odla i Sverige. På Abraham Hill odlar vi tre olika sorter, detta för att göra säsongen så lång som möjligt och för att sprida riskerna som ett oberäkneligt väder kan innebära. Alla sorter har olika för- och nackdelar och tål olika typ av väder på olika sätt. Vi odlar samtliga sorter på friland, det vill säga inte i växthus eller i tunnlar.  

De flesta sorterna överlappar varandras skördetid så vi kan inte veta precis vilken sort du har köpt hos din handlare. Våra huvudsorter är Rumba och Malwina. I största möjliga utsträckning försöker vi använda literkartonger där det står vilken jordgubbssort kartongen innehåller. Du bör alltså kunna fråga din handlare vilken sort som erbjuds, samt läsa det högst upp på den gröna literkartongen. Här nedan finns en liten smakguide som förhoppningsvis hjälper dig att hitta sorten du söker. 

 
 
Rumba2.jpg

rumba

Knubbiga och hjärtformade bär i klassiskt klar jordgubbsfärg. Doften och smaken är maffig med inslag av solmogna smultron och honung. Ett saftigt och friskt bär med sötsyrlig smak och lång eftersmak. Tidig sort.

 
 
Malwina låda.jpg

mALWINA

Detta är en mörkröd, saftig och konisk-formad jordgubbssort med mycket smak. Det som gör den speciell och ovanlig är det mörkt röda fruktköttet. Malwina är den senaste jordgubbssorten som vi odlar.